Bal bij clubleiding Ajax na drama in Emmen

12 nov 2022 | Sport

EMMEN – Het is een grote crisis bij Ajax. Het elftal van Alfred Schreuder blameerde zich op bezoek bij het dappere FC Emmen (3-3), waardoor de Amsterdammers mogelijk een nog grotere achterstand op PSV en Feyenoord oplopen. Het is zeer de vraag of de trainer het tij nog kan keren. De eerste seizoenshelft was een dikke onvoldoende en de grote woede van de fans richt zich op Schreuder.

Armoede troef

Die boodschap bleek totaal voorbij te gaan aan de Oranje-Ajacieden, want op een korte fase in het eerste bedrijf na was het armoede troef. De start van het elftal van Schreuder was ook bedroevend slecht. Owen Wijndal leverde de bal knullig in en herstelde zijn fout met een opzichtige overtreding op een gevaarlijke plaats. Jeroen Veldmate, de zoon van Ajax-hoofdscout Henk Veldmate, schoot de bal fraai achter Remko Pasveer, die in de dertiende opeenvolgende wedstrijd in alle competities een tegentreffer incasseerde (1-0).

Het was voor de fans in het uitvak reden hun woede weer op Schreuder te richten. Bij het betreden van het veld hing achter het doel van Pasveer een spandoek met de tekst ’Schreuder, rot op’, dat na het eerste fluitje van Jochem Kamphuis werd verwijderd. Na de Emmense openingstreffer hing het er weer en bleef het tot het einde van de wedstrijd hangen.