Bij deze deel ik ontzettend graag de documentaire “De Oe van Vroeger”

20 apr 2023 | Events

Bij deze deel ik ontzettend graag de documentaire “De Oe van Vroeger” waar ik als regisseur een zoektocht aan ga naar het ambacht van het vertellen. Samen met acteurs Gijs Scholten van Aschat, Joes Brauers, romy roelofsen en Lindsay Zwaan hebben we ontleed hoe je verbeelding creëert door taal en spraak in te zetten.

Maurice CopierMaarten Schellekens en ik hebben deze documentaire vormgegeven in samenspraak met bedenker van de Maastrichtse Spraakmethode Oene Zwietink en docent spraak aan de Toneelacademie Berbke Hermans. Hun herijking van de Maastrichtse Spraakmethode in de vorm van het boek Ondertekst mondde uit in deze prachtige documentaire die een uniek inkijkje geeft in het trainen en gebruik van taal en spraak. De documentaire is uitgezonden via NPO2 extra en nu gratis te bekijken via de onderstaande link:

Ik hoor echt ontzettend graag als je de documentaire hebt gezien en wat je ervan vind! Altijd leuk om terug te krijgen hoe de documentaire overkomt en erover in gesprek te gaan.

Met speciale dank aan Toneelgroep MaastrichtTheater aan het Vrijthofpesthuys podiumInternationaal Theater AmsterdamUitgeverij Van OorschotToneelacademie MaastrichtCine SudHet Prins Bernhard CultuurfondsGemeente Sittard-Geleen, Stichting Kanunnik Salden Nieuwenhof.