Bitcoin koers heeft tijd nodig om te herstellen

14 nov 2022 | Economie

Hij verwacht dat een waardering van ongeveer $13.600 een mogelijke bodem is van de bitcoin koers. Zo voorspelt hij het volgende:

Ik zou zeggen, nogmaals, hoewel iedereen hier verschillende meningen over heeft, om wat voorzichtiger te zijn. Ik zou verwachten dat als je echt probeert de dip te kopen en je niet gaat wachten op een trendomkering… We zouden waarschijnlijk iets verwachten in deze pocket ergens rond 82% en 84% als we dat grote even getal van $10.000 bereiken.”

Merten zegt dat de ineenstorting van FTX, verergerd door de andere recente mislukkingen van crypto-loaningbedrijf Celsius en makelaarsbedrijf Voyager, de prijzen waarschijnlijk minimaal een jaar in consolidatie zal houden, of mogelijk zelfs nog twee jaar:

“Ik weet dat veel mensen hier de flash dips willen kopen, maar zoals je kunt zien, gaat de prijs een lange periode van tijd nodig hebben – zelfs als dit de bodem is – het gaat een lange periode van consolidatie duren voordat de dingen worden hersteld. Geloof me, FTX, de hele situatie is een complete puinhoop.

Het is een schande voor de industrie, en geloof me, ik heb geen stimulans om dit te zeggen… Het zal deze industrie terugzetten. Plus alles wat er gebeurd is met Celsius en Voyager en alle grote spelers daarbuiten, het zal deze industrie een jaar of meer terugzetten. Reken maar. Op zijn minst, mogelijk een jaar of twee jaar met het wantrouwen dat dit gaat creëren voor instellingen.”

Er komen van steeds meer analisten en topmannen in de industrie dezelfde bevestigende woorden: “Het is een schande voor de industrie, en zal de industrie jaren terugzetten.” Zo heeft ook de CEO van Binance dit verteld, en dat leidt tot grote zorgen rondom de markt.

Kortom, de analist Nicholas Merten verwacht dat er voorlopig nog geen winsten gaan worden gemaakt met de cryptomarkt. Er zal een consolidatiefase van 1-2 jaar volgen om het wantrouwen dat in de industrie is geroepen te herstellen en Merten zet een neerwaarts prijsdoel van $13.600 neer

Bron: