Bora Bora: een echt paradijs op aarde! In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten over reizen naar Bora Bora in Frans-Polynesië! Wat te doen in Bora Bora, hoe reis je naar dit eiland maar ook informatie over leuke hotels en restaurants! Al onze eigen ervaringen met backpacken door Bora Bora!


Bora Bora in Frans-Polynesië

Veel mensen zijn niet bekend met Frans-Polynesië, maar zodra je Bora Bora noemt, gaat er een belletje rinkelen! Bora Bora is het populairste eiland van Frans-Polynesië. Een toeristische bestemming en vooral bekend van de huwelijksreizen met overnachtingen in een overwater bungalow. We hadden dan ook hele hoge verwachtingen van Bora Bora, zou het echt zo een paradijs zijn? En waar het vaak misgaat als je te hoge verwachtingen hebt, was dat bij Bora Bora niet het geval: Bora Bora overtrof zelfs deze verwachtingen. Het is het mooiste eiland dat we ooit hebben gezien!

We hebben het eiland rond gefietst, een boottocht gemaakt waarbij we met haaien en roggen hebben gezwommen en genoten van het prachtige blauwe water. Het eiland Bora Bora is eigenlijk een grote vulkaan omgeven door een rif met kleine eilandjes erop (motu’s). Deze kleine eilanden herbergen meestal luxe resorts en hebben de mooiste stranden. Maar het hoofdeiland is ook erg leuk. De meeste lokale bewoners wonen hier, vaak in de hoofdstad Vaitape.French Polynesia Bora Bora Island

Hoeveel dagen heb je nodig voor Bora Bora?

We raden je aan om 3-4 dagen in Bora Bora te blijven. Dit geeft je voldoende tijd om dit mooie eiland te verkennen en alle verschillende turquoise van de zee te ontdekken. Heb je meer tijd, dan breng je die zeker weten hier ook met plezier door. Houd er echter wel rekening mee dat Bora Bora het duurste eiland van Frans-Polynesië is.

Is Bora Bora een dure bestemming?

Bora Bora is zeker geen goedkope bestemming! Veel mensen bezoeken Bora Bora om in een luxe resort en overwater bungalow te verblijven. Meestal zijn deze resorts mooi maar extreem duur (het basistarief voor 1 nacht ligt vaak rond de €500). Deze resorts zijn gebouwd op hun eigen privé-eiland/motu, wat betekent dat de meeste van de maaltijden hier ook worden genuttigd. Voor een maaltijd in een luxe resort moet je rekening houden met ongeveer €40- €50 per maaltijd. Daar bovenop komen ook de vluchten naar Frans-Polynesië en vervolgens naar Bora Bora, en die zijn beslist niet goedkoop! Activiteiten die je bij je resort zelf boekt, zijn ook duur. Dus als je naar Bora Bora afreist voor een luxe vakantie, dan is Bora Bora inderdaad erg duur.

Budgetreizen in Bora Bora: backpacken!

Gelukkig is er een grote MAAR: We zijn erin geslaagd om met een beperkt budget naar Bora Bora en Frans-Polynesië te reizen! Door in homestays of budgethotels op het hoofdeiland Bora Bora te verblijven, bespaar je veel geld! Gemiddeld gaven we ongeveer €80 per nacht uit. Verder hebben we onze eigen boodschappen gedaan en veel zelf gekookt (€5 per maaltijd). Activiteiten boekten we niet bij een resort maar online of lokaal, en aangezien we op het hoofdeiland verbleven, konden we per fiets de andere delen van Bora Bora verkennen!

Dit alles heeft ons veel geld bespaard, maar houd er wel rekening mee dat een reis naar Frans Polynesië en Bora Bora qua budget alsnog niet te vergelijken is met bijvoorbeeld Zuidoost-Azië. Verderop in dit Bora Bora blog vind je meer budgettips!

Waar ligt Bora Bora?

Bora Bora is een van de eilanden van Frans-Polynesië. Frans-Polynesië is een overzeese gemeenschap van Frankrijk, bestaande uit meer dan 118 eilanden. Frans-Polynesië vind je in de Stille Oceaan, ongeveer halverwege tussen Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.French Polynesie where is French Polynesia in a World mapAl die 118 eilanden van Frans-Polynesië liggen verspreid over een gebied van meer dan 4000 vierkante kilometer. Dit betekent dat als je van het meest oostelijk gelegen eiland naar het meest westelijk gelegen eiland wilt reizen, dit ongeveer 2000 kilometer beslaat. Dezelfde afstand als reizen van Amsterdam naar Athene! Deze 118 eilanden zijn onderverdeeld in 5 groepen. Bora Bora maakt deel uit van de Society Islands-groep. Vanaf Papeete (de hoofdstad van Frans-Polynesië) op het eiland Tahiti is het slechts een korte vlucht van 50 minuten naar Bora Bora.