De prachtige collectie van IWC Schaffhausen:

22 mrt 2022 | Brands

Het horloge is een prachtig accessoire dat niet alleen iets toevoegt aan je outfit, maar ook iets over jou als persoon vertelt. Niet verwonderlijk dat een vraag die vaak gesteld wordt, is: ‘Welk horloge past bij mij?’ International Watch Company (IWC) Schaffhausen is een kwalitatief haute horlogerie horlogemerk met zes unieke, elegante en stijlvolle collecties. Iedere collectie heeft haar eigen thema en vertelt een bijzonder verhaal. Dit heeft een breed scala aan fraaie horloges tot gevolg. Ongetwijfeld zit hier het perfecte horloge voor je tussen.

In Nederland is Van Willegen Luxury Concept Store dé kenner en verkoper van IWC Schaffhausen. Met meer dan twintig jaar ervaring in het verkopen van dit merk en, sinds 2013, een geheel eigen IWC-boetiek in de winkel, leek het ons niet meer dan logisch om de kennis van deze juwelier te gebruiken om je meer over IWC te vertellen.

Het bijzondere verhaal van IWC

Als je ooit een horloge van IWC gezien heeft, dan weet je dat je met bijzonder vakmanschap te maken heeft. Niet alleen dit vakmanschap, maar ook het ontstaansverhaal van IWC is bijzonder.

Meer dan 140 jaar geleden reisde een jonge, enthousiaste en gedreven horlogemaker, Florentine Ariosto Jones, naar Zwitserland. Hij had maar één doel: het Zwitserse vakmanschap combineren met de nieuwe overzeese technologieën.

Schaffhausen bleek voor Jones de perfecte plek. Nog maar net aangesloten op het spoornetwerk en met een krachtige waterkrachtcentrale voor het opwekken van energie, was het dé plek voor een horlogefabriek. In 1868 richtte Jones hier IWC Schaffhausen op.

We zijn vandaag de dag blij dat Jones voor het Zwitserse Schaffhausen koos, dat hij de argwanend kijkende inwoners van Wenen voor lief nam en zijn fabriek begon. Want wat zijn de horloges die uit deze stap voortkwamen (en nog steeds komen) van een bijzonder vakmanschap.

Niet voor niets vind je op de horloges de spreuk Probus Scafusia, wat ‘vakmanschap gemaakt in Schaffhausen’ betekent. De trots en liefde voor het vak van de horlogemakers is door deze spreuk met ieder horloge verweven.

Wist je trouwens dat de horloges van IWC voorzien zijn van lederen banden die met de hand door het Italiaanse merk Santoni worden gemaakt? Santoni staat bekend om zijn vakmanschap en handwerk als het op kwalitatieve en prachtige schoenen aankomt. 

IWC in Nederland

Wil je de IWC-collectie eens bewonderen? Dan ben je van harte welkom in de prachtig ingerichte IWC-boetiek bij Van Willegen Luxury Jewelry Concept Store. De boetiek neemt een complete etage in, waar de gehele collectie van IWC te bekijken is. Dit geldt ook voor de gelimiteerde edities. Op een comfortabele sofa en met een gezellig brandend haardvuur kun je de verschillende collecties in een intieme huiskamersfeer op je gemak bekijken.

Welk horloge past bij mij? De zes prachtige IWC-collecties.

IWC heeft sinds de begindagen vele horloges ontworpen en uitgebracht. Deze horloges zijn ondergebracht in zes prachtige collecties. Om je te helpen met het beantwoorden van je vraag ‘Welk horloge past bij mij?’ stellen we de zes collecties aan u voor.

De bijzondere verhalen en eigenschappen van iedere collectie zorgen er al snel voor dat je met een bepaalde collectie een klik heeft. Ben je benieuwd welke collectie dit voor jou is?

Da Vinci since 1969

Artist – Inventor – Genius Leonardo Da Vinci belichaamde deze drie woorden als geen ander. Hij was meer dan de schilder van de wereldberoemde Mona Lisa. Hij was ook een briljante wetenschapper, uitvinder en bouwkundige. Zijn werk en visie zijn de inspiratiebron voor de Da Vinci collectie van IWC.

Zo hebben de Da Vinci 36-millimeter modellen op de achterzijde de fraaie Flower of Life gegraveerd staan. Dit opmerkelijke geometrische patroon bestaat uit negentien overlappende cirkels. De Flower of Life staat al duizenden jaren symbool voor energie, en herbergt daarnaast verschillende wiskundige regels en universele wetten. Voor Da Vinci was dit patroon een van zijn grootste inspiratiebronnen. Voor IWC symboliseert de Flower of Life een verbinding tussen creativiteit, technologie en schoonheid.

In 2017 heeft IWC, met een knipoog naar het wereldberoemde boek én de welbekende verfilming van de Da Vinci Code, een schitterende nieuwe Da Vinci collectie uitgebracht. Deze collectie werd uitgebracht met de hashtag #thecodeofme. Wij zeggen, met dezelfde glimlach als het wereldberoemde schilderij, liever: The code of timeless beauty. 

Ingenieur since 1955

Snelle auto’s en races zijn de inspiratiebron voor de Ingenieur collectie. De autowereld en deze fraaie collectie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het ontstaan van deze verbinding is net zo speciaal als de relatie vandaag de dag zelf. Het begin ligt in de technologische ontwikkelingen van de jaren vijftig. In deze periode werden er steeds meer apparaten ontwikkeld die hielpen bij verschillende productieprocessen of -handelingen. Het nadeel van deze nieuwe apparaten was dat ze magnetische velden veroorzaakten, die de accuraatheid van het uurwerk beïnvloedden.

Een van de groepen die hier regelmatig last van hadden, waren de ingenieurs. Zij werkten veel met deze apparaten en hun horloges waren regelmatig van slag.

Gelukkig voor hen was het IWC in die tijd gelukt methodes te ontwikkelen om de uurwerken tegen deze magnetische velden te beschermen. De twee ontwikkelingen samen (de opkomst van de nieuwe apparaten én de uitvinding van IWC), zorgden ervoor dat IWC deze horloges speciaal voor de ingenieurs ging maken. De Ingenieur collectie was geboren.

Nu, in 2017, is er een prachtige nieuwe Ingenieur collectie uitgebracht die onlosmakelijk met de wereld van de snelle wagens is verbonden. Een horloge voor de echte autoliefhebber.

Portugieser since 1939

Eind jaren dertig hadden twee Portugese zakenmannen dezelfde vraag als u: ‘Welk horloge past bij mij?’ Ze hadden één belangrijke wens: hun nieuwe polshorloges moesten zeer accuraat zijn. Met hun vraag en specifieke wens klopten ze aan bij IWC. Wie kon vermoeden dat dit het begin zou zijn van een mooie collectie prachtige horloges?

De precisie die het gevraagde uurwerk moest hebben, bestond in de jaren dertig alleen nog in de grotere zakhorloges. De Portugezen waren echter duidelijk: ze wilden een polshorloge, en geen zakhorloge. Om aan hun wensen tegemoet te komen, toverde IWC het uurwerk van de zakhorloges om in prachtige polshorloges.

De polshorloges van de zakenmannen waren hierdoor groter en nauwkeuriger dan polshorloges tot dan toe geweest waren. Een ware revolutie.

De huidige collectie van dit vooruitstrevende model is vernoemd naar de twee zakenmannen die erom vroegen: Portugieser. De bijnaam van deze collectie is, zeer passend, Legend amongst icons.

Portofino since 1984

Stel je je eens voor dat je door de straatjes van een pittoresk Italiaans vissersdorpje wandelt. Voeg aan dit beeld de Italiaanse flair en de mediterrane ‘dolce vita’  toe, en je dompelt zich ongetwijfeld in een prachtige wereld onder.

Het dorpje dat je nu voor ogen heeft, komt waarschijnlijk overeen met Portofino. Dit Italiaanse vissersdorp heeft alle eigenschappen die we net omschreven. Deze karakteristieke eigenschappen hebben een enorme aantrekkingskracht op artiesten, modeontwerpers en filmsterren. Ook vandaag de dag geniet de internationale jetset in Portofino van de relaxte Zuid-Europese levensstijl.

Het zal je vast niet verbazen dat IWC de naam van dit dorp gaf aan de collectie die onmiskenbaar elegantie en klasse uitstraalt.

Houd je van deze levensstijl en elegantie? Dan is een horloge uit de collectie Portofino een passend antwoord op je vraag: ‘Welk horloge past bij mij?’ Zowel voor heren (linksonder) als voor dames (boven en rechtsonder).

Pilot’s watches since 1936

In 1936 verliet de eerste Pilot’s watch de fabriek van IWC. Het werd het begin van een speciale band tussen IWC en de vliegenierswereld. Zo heeft IWC onder andere speciaal voor de Royal Air Force horloges ontworpen. Belangrijk voor deze horloges was dat ze gemakkelijk afleesbaar moesten zijn én daarbij niet beïnvloed zouden worden door de technische apparaten en meters aan boord van de vliegtuigen.

Een grote inspiratiebron voor deze collectie is voor IWC de Franse schrijver Antoine de Saint-Exupéry. In 2013 werd er zelfs een speciaal model gelanceerd ter ere van de fransman: Le Petit Prince. Dit model is vernoemd naar het bekendste werk van De Saint-Exupéry.

Kenmerkend van dit bijzondere model is de blauwe wijzerplaat en de bruine band. In 2017 is er wederom een Le Petit Prince uitgebracht (u ziet deze op de foto’s hieronder).

Een deel van de opbrengst van de Le Petit Prince modellen gaat naar de Antoine de Saint-Exupéry Youth Foundation. Deze stichting zet zich in voor onderwijs voor kinderen in moeilijke omstandigheden.

Aquatimer since 1967

Heb je al een antwoord op uw vraag: ‘Welk horloge past bij mij?’ Zo niet, dan hebben we hier nog een laatste bijzondere IWC-collectie voor u: de Aquatimer.

De band tussen IWC en duiken gaat terug tot het jaar 1960. De populariteit van de sport nam in 1967 echter zo’n vlucht, dat het IWC verleidde tot het uitbrengen van de eerste Aquatimer. De verschillende horloges binnen deze collectie zijn speciaal ontworpen voor duikers en kunnen een druk van tweehonderd bar prima aan. Dit betekent dat het horloge tot een diepte van ongeveer twee kilometer gewoon door blijft tikken.

Het mooie aan de Aquatimer collectie is dat de horloges dan wel speciaal ontworpen zijn voor duikers, maar ook in het dagelijks leven prachtig om de pols staan. Het is daarom een horloge dat niet alleen geliefd is bij duikers, maar ook bij andere watersporters zoals zeilers en surfers.

Unieke modellen uit de Aquatimer collectie zijn vernoemd naar Charles Darwin en Jacques Cousteau. Deze twee heren staan bekend om hun toewijding aan de wetenschap. Beiden hebben dan ook een belangrijke rol gespeeld binnen de onderzoeken naar ecosystemen. Het is om deze bijzondere bijdrage en unieke staat van dienst dat modellen van de Aquatimer collectie hun namen dragen.

Welk horloge past bij mij?

Er is zoveel meer te vertellen over de zes prachtige IWC-collecties. Maar om echt het vakmanschap op waarde te kunnen schatten, zul je de modellen zeker eens in het echt moeten bekijken.

Door de bijzondere verhalen achter iedere collectie is er ongetwijfeld een collectie en een model dat precies bij je past. Zo wordt je nieuwe horloge meer dan een accessoire. IWC-horloges zijn meer dan alleen een fraaie klok; ze staan voor een manier van leven.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag antwoord op de vraag: ‘Welk horloge past bij mij?’ Dan kun je de gehele collectie bij Van Willegen Luxury Jewelry Concept Store bekijken. Samen kun je daar op zoek naar het perfecte horloge voor jou.