Experts in het creëren van nieuw land

13 Jan 2023 | Bedrijven

Met een stedelijke wereldbevolking van momenteel 3,7 miljard mensen, is de vraag naar woonruimte groot. Maar in 2050 zal dat cijfer naar verwachting verdubbelen en rijst de vraag, hoe gaan we voldoen aan de steeds groter wordende vraag naar meer ruimte?

Voor het eerst in de geschiedenis woont nu meer dan de helft van de wereldbevolking in steden. Deze wereldwijde verschuiving naar een meer stedelijke wereldbevolking heeft ingrijpende gevolgen voor een breed scala aan kwesties, waaronder voedsel-, water- en energieverbruik. De wereld ziet ook een massale migratie van het binnenland naar de kustgebieden, waardoor het noodzakelijk is om steden en havens uit te breiden richting het water.

Van Oord maakt landuitbreiding mogelijk door zand te baggeren  om nieuw land te creëren. Landaanwinningen kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals havens, industrieterreinen, natuurgebieden en woningbouw en toeristische ontwikkelingen. Een voorbeeld is ons opmerkelijke, wereldberoemde megaproject, Palm Jumeirah. Het kunstmatige palmvormige eiland is een erkend wereldoriëntatiepunt en ons eerste pronkstuk in Dubai. Vele kustontwikkelingen, waaronder het Dubai Harbour Masterplan , zijn sindsdien gevolgd.

Bron: vanOord