GAËL MONFILS OP RECORDJACHT IN 50E ABN AMRO OPEN

14 Jan 2023 | Sport

Gaël Monfils

Gaël Monfils komt in actie tijdens het 50e ABN AMRO Open. De Fransman, die de laatste twee edities waaraan hij deelnam (2019 en 2020) wist te winnen, gaat op jacht naar een uniek record in Rotterdam Ahoy. Hij kan de eerste speler in de historie worden die het toernooi bij drie opeenvolgende deelnames weet te winnen. De jubileum editie van het toernooi wordt gehouden van 11 tot en met 19 februari 2023.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: “Gaël Monfils staat bekend om zijn extreem spectaculaire tennis. Het is gebleken dat zijn spel in Rotterdam heel erg tot zijn recht komt. De afgelopen twee jaar had hij last van blessures, waardoor hij weinig speelde. Maar we zijn blij dat hij bij ons de competitie gaat hervatten. Hij zou zomaar eens voor een nieuwe verrassing kunnen zorgen.”

TWEE TITELS IN ROTTERDAM

Gaël Monfils is één van de acht spelers die het ABN AMRO Open meer dan eenmaal wist te winnen. Arthur Ashe, Jimmy Connors, Stefan Edberg, Richard Krajicek, Nicolas Escudé, en Robin Söderling wonnen het toernooi eveneens twee keer. Roger Federer is recordhouder met drie titels. Als Monfils in 2023 het toernooi wint, evenaart hij deze prestatie. Bovendien is hij dan de eerste speler die vijftien wedstrijden op rij wint in Rotterdam Ahoy.