Gert Jan Lammens een gedreven bestuurder

6 nov 2022 | In The Picture

Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om me aan u voor te stellen maar niet voordat ik stil sta bij mijn connectie met Michel Maljers. Ik ontmoette Michel eind jaren ’80 in een van de hardcore sportscholen van Rotterdam. Wat aanvankelijk begon als krachttraining ten behoeve van de turnsport, die ik destijds beoefende, evolueerde naar een topsportcarrière in bodybuilding. Ook Michel trainde in sportschool Sandow aan de Ketelaarstraat en ook al ontwikkelde ik me sportief voorspoedig, had ik het idee dat Michel in een ander opzicht voor mij niet in te halen was. Zijn levenservaring, kennis van de wereld en van mensen maakte me nieuwsgierig.

Na een sportcarrière volgt een werkcarrière met als gevolg dat onze wegen scheidden. Echter, wanneer verbindingen eerlijk en integer zijn, komen energieën vaak weer bij elkaar en is het alsof sommige dingen niet veranderen. Zo kwamen Michel en ik elkaar 25 jaar na dato weer tegen, haalden we verhalen op uit de ‘goede oude tijd’ en hebben we het vandaag de dag gezellig en kijken we daarnaast waar we voor elkaar van betekenis kunnen zijn. Dank Michel voor het ontsluiten van je netwerk en jouw oprechte interesse!

 

Eigenlijk zoek ik in alles wat ik doe naar die oprechte interesse en verbinding. Iedereen is uniek en bepaalt wie of wat bij hem, haar of het past. In een relatie tussen coach en gecoachte is dat niet anders. In mijn rol als coach (www.5G-coaching.nl) is het voor mij dan ook belangrijk dat er een wederzijds gevoel van vertrouwen en respect is voor wie we zijn en wat we meedragen. In mijn werkwijze moet diegene die ik coach de overtuiging hebben dat het vraagstuk inzichtelijk gemaakt wordt, zonder de verwachting te hebben dat er een kant en klare oplossing voorgeschoteld wordt. Andersom moet ik het gevoel hebben te kunnen helpen om tot inzichten te komen, richting te bepalen en vervolgens een passend begin te maken met iemands (eigen) veranderingstraject.

 

Mijn persoon laat zich het best uittekenen vanuit verschillende verantwoordelijkheden en rollen die ik inneem. Mijn uitdaging is om daarin vooral mezelf mee te nemen. Als sociaal ondernemer bijvoorbeeld (directeur-bestuurder, Rotterdam Sportsupport; www.rotterdamsportsupport.nl) ben ik elke dag bezig met het toevoegen van waarde. Ertoe doen is voor mij belangrijk maar werkt altijd twee kanten op. Ik lever met mijn 60 Sportsupportcollega’s enerzijds een bijdrage aan de Rotterdamse sportsector en anderzijds indirect ook aan mezelf omdat dit iets is dat in mijn spreekwoordelijke ‘pit’ ligt besloten.

95% van ons gedrag vindt onbewust plaats. De kunst is om zo af en toe je 5% aan te spreken, in je eigen cockpit te gaan zitten en te kijken naar de verhouding geleefd worden versus leven vanuit wat je zelf in essentie (jouw pit) belangrijk vindt. Als we ons daar, in de verbindingen die we aangaan in het leven, bewust van zijn zal leven vanuit wie je werkelijk bent niet uitblijven en er verrassend veel positiefs terugkomen. Iets dat we allemaal wel kunnen gebruiken in deze roerige en onzekere tijden. Zorg goed voor jezelf, dan kun je er ook voor een ander zijn!