Honderdduizenden euro’s gevonden in onderzoek corruptie Europees Parlement

13 dec 2022 | Economie

Het federaal parket in België heeft in het onderzoek naar corruptie in het Europees Parlement opnieuw een tiental woningen doorzocht. Gisteren zijn er ook doorzoekingen in Italië geweest, zo maakte het parket vanmiddag bekend. Daarnaast is de toegang van een tiental parlementaire medewerkers tot hun computers geblokkeerd om te voorkomen dat er informatie wordt gewist.

Verder bevestigde het parket dat in de woning van een verdachte 600.000 euro in beslag is genomen. In een Brusselse hotelkamer is verder een koffer met “honderdduizenden euro’s” gevonden en in een appartement van een Europarlementariër 150.000 euro.

De Belgische politie heeft zes verdachten aangehouden. Vier verdachten zitten nog vast, onder wie een lid van het Europees Parlement. Ze worden verdacht van witwassen, corruptie en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Vandaag hebben vier sociaaldemocratische Europarlementariërs hun werk tijdelijk neergelegd, omdat ze op een of andere manier met omkoping door Qatar in verband worden gebracht. Het zijn twee Italianen en twee Belgen.