Patrick Vink, Koelplan Barendrecht: ‘Ik ben trots op wat we als bedrijf neerzetten’

26 mei 2023 | In The Picture

 
 

Koelplan Airconditioning & Warmtepompen is al 28 jaar expert in het creëren van binnenruimteklimaten waarin mensen prettig kunnen werken, wonen en leven. Vanuit zes vestigingen in Nederland ontwikkelen zij duurzame, energiezuinige binnenklimaatsystemen voor de professionele markt. Ook werken zij samen met grote installateurs waaronder o.a. BAM, Croonwolter&Dros, Equans, Kropman, Spie en Unica.

Patrick Vink, directeur Koelplan Barendrecht, vertelt in dit artikel wat Koelplan uniek maakt.

 

Specialist in klimaatoplossingen

De vraag naar duurzaamheid in binnenklimaatoplossingen wordt alsmaar groter vanuit de doelstellingen van de overheid alsmede de stijgende energieprijzen. Als specialist in klimaatoplossingen adviseren wij onze klanten met een op maat gemaakt binnenklimaat concept waarbij comfort en rendement hoog in het vaandel staan. Wij werken voornamelijk met airconditioningsystemen (lucht/lucht warmtepompsystemen) en installeren deze als gecertificeerd NVKL installateur volgens de huidige milieu- en veiligheidseisen. De NVKL is de brancheorganisatie voor luchtbehandeling en koudetechniek.

 

Patrick Vink: ‘In vrijwel ieder gebouw zijn airconditioningsystemen geïnstalleerd. Elk gebouw of situatie heeft zijn eigen specifieke aandachtspunten en elke klant heeft zo zijn eigen wensen en eisen. Het klimaatconcept- en advies wat wij uitbrengen is daarom voor elke klant uniek. Onze monteurs zijn gewend om installaties te plaatsen en hieraan service te verlenen op uiteenlopende locaties; van winkel- tot kantoorpand en van zorgcentrum tot tandartspraktijk of slaapkamer bij een particulier. Onlangs hebben wij meerdere technische ruimten behorend bij de recent geplaatste windmolens langs de A16 voorzien van onze airconditioningsystemen die de ruimten naar behoefte koelen of verwarmen. Dat maakt het werk van onze monteurs veelzijdig’.

 

Strategisch partnerschap met Viessmann

Eind 2021 is Koelplan een strategisch partnerschap aangegaan met Viessmann, een Duitse fabrikant van intelligente verwarmings- en energieoplossingen. Het doel van deze samenwerking is om Koelplan verder te helpen groeien in het installeren en servicen van airconditioning-, warmtepomp- en luchtbehandelingsinstallaties. Voor Viessmann leidt deze samenwerking tot een betere markttoegang in Nederland. ‘Dat zo’n groot bedrijf de samenwerking aangaat, zegt wel iets over de potentie die zij in Koelplan zien’.

 

Van niets naar landelijke dekking

Onze oprichter, Remco Dusschooten, werkte vroeger bij een importeur van airconditioningsystemen, koelmachines, warmtepompen en luchtbehandelingsapparatuur en kreeg vaak de vraag: ‘Kun je de systemen ook installeren?’ De fabrikanten en importeurs doen dit niet zelf. Dit in combinatie met de wetgeving STEK was voor Remco de reden om in 1995 Koelplan op te richten. Al snel zag hij mogelijkheden om te groeien tot een ‘landelijke speler’ door het bedrijf verder uit te bouwen met compagnons in het hele land.
Zelf ben ik met Koelplan gestart op 1 januari 2004. Met niets begonnen ‘op een zolderkamer in Zoetermeer’ en in bijna 20 jaar opgebouwd naar een goed lopend bedrijf in Barendrecht. Wij werken regionaal op basis van postcode gebieden, dus meldt er zich een opdrachtgever in Barendrecht voor werkzaamheden in een andere regio, dan wordt deze opdrachtgever in goed overleg overgedragen naar een andere Koelplan vestiging.

 

A-merken

Onze wereld is geen snelle, sexy wereld met jaarlijkse innovaties. De echte innovatie zit uiteraard bij de fabrikant, maar wij, als merk onafhankelijke installateur, zoeken voor onze opdrachtgevers naar de beste oplossingen. In het verleden was het met name de vormgeving die bepalend was voor de keuze, maar op dit moment zie je duidelijk dat het energieverbruik de bepalende factor is geworden.

Uiteraard bieden wij alleen A-merken aan.

Zonder IT houdt het op

Ik ben echt trots op wat we ook weten als we het weten. Uiteraard mag bij een professioneel bedrijf een ICT omgeving niet ontbreken. Zo waren we als installatiebedrijf één van de eersten met het digitaliseren van de werkbonnen. Er zijn een aantal zaken die wij niet kunnen regelen zoals IT wat KIREMA in dit geval voor ons doet. Inmiddels is ons bedrijf goed bezig. Onze samenwerking met KIREMA Personalize IT dateert al vanaf het eerste uur. We zijn nog steeds heel blij met onze samenwerking. KIREMA is een creatief bedrijf dat, net als wij, altijd op zoek is naar de beste oplossing voor de situatie én voor ons als klant. Elke vestiging heeft immers weer andere behoeften en wensen. De supportdesk is 24/7 bereikbaar en onze collega’s kunnen bellen als er iets is. Bij KIREMA is niemand een nummer, ze kennen hun klanten. Regelmatig word ik aangekondigd door IT-partijen die zeggen hetzelfde te kunnen bieden, maar we voelen geen enkele vereiste om over te stappen. De relatie en de prestaties zijn goed. De mannen staan ​​voor hun werk. Net als wij.

Wil je net als wij het maximale uit je IT halen, neem dan contact op met Terry Klokkemeijer via t.klokkemeijer@kirema.nl of telefonisch te bereiken op 0348 20 00 03.