Lifestylecoach, voedings- en kruidendeskundige, auteur en designer Sharon van Engelen deelt haar passie voor voeding en natuur met de wereld!

9 apr 2022 | In The Picture

Dag Pacemaker, genezen van binnenuit…

Lifestylecoach, voedings- en kruidendeskundige, auteur en designer Sharon van Engelen deelt haar passie voor voeding en natuur met de wereld!

“Ik geloof dat voeding de basis is van een gezond en gelukkig leven”.

Wij zijn allemaal uniek met een eigen DNA en darmflora. Wat heb JIJ NODIG om vol zelfvertrouwen in het leven te staan? Dit is een heel bijzondere zoektocht waar ik anderen graag in ondersteun. Gezondheid is namelijk de basis van alles. We hebben zo veel méér invloed op ons lichaam, onze geest en ons leven dan wij weten.

Waar is het allemaal mee begonnen?

Op mijn 28ste worstelde ik met mijn overgewicht. Ik kwam kort daarna in een flinke burn-out terecht en werd op mijn 38ste hartpatiënt. Voor mij was dit het moment om mijn leven om te gooien. Ik startte een speurtocht om mijn zelfvertrouwen en gezondheid terug te krijgen en ik leerde dat mijn voeding en mindset een belangrijke rol speelde in mijn dagelijkse leven. Ik kan me nog goed herinneren dat ik binnenkwam bij de cardioloog, ik werd gekoppeld aan verschillende apparaten. Er werden veel vragen gesteld o.a. welke medicijnen en supplementen ik nam. Maar niets over mijn voeding, verleden of levensstijl.

Ik deel mijn verhaal omdat ik geloof dat er andere mogelijkheden zijn om in je gezondheid te komen, althans wat voor mij heeft gewerkt. Als ik één persoon kan inspireren om in beweging te komen dan heb ik mijn doel bereikt met dit verhaal.

Ik had al vanaf mijn pubertijd verschillende klachten waar ik mee leerde leven, ik wist niet beter. Mijn klachten uiten zich op verschillende vlakken: slaap -en concentratieproblemen, overactief zijn, hartkloppingen, vermoeidheid, spanning en lage bloeddruk.  In andere woorden ik ervaarde onbewust heel veel stress. Deze klachten hebben iets met mijn zelfvertrouwen gedaan en ook heel veel bepaald in mijn leven. Hoe kwam ik er achter? Door te leren luisteren naar mijn lichaam, er waren immers al jaren duidelijke signalen. Mijn overgewicht was een duidelijk symptoom, maar het afvallen was niet de oplossing.

Hoe nu verder?

Na mijn deelname aan het programma van RTL4 ‘Herman’s Pop-Up Restaurant’ realiseerde ik mij dat ik koken naar een next leven wilde brengen, vanuit genezing. Ik ontdekte dat ik, door middel van voeding, kruiden en planten, mijn lichaam en geest weer in balans kon krijgen. Vanuit de Traditionele Chinese en Indiase geneeskunde leer ben ik mezelf gaan verdiepen om mijn vitaliteit en gezondheid naar een hoger niveau te brengen. “Nieuwe dingen leren staat gelijk aan groei en groei staat voor meer geluk.” De kennis die ik heb opgedaan wil ik met iedereen delen, het heeft mijn namelijk zoveel gebracht! Zoveel energie, zelfvertrouwen én een gezond hart!

Mens en natuur in harmonie

Gezondheid van mensen is mijn passie. Hoe kan ik mens en natuur in harmonie brengen? Dit is een vraag die mij elke dag weer bezighoudt.

“Waar ruimte ontstaat, ontstaat genezing”

Het raakt mij diep dat ik zoveel mensen en tegenwoordig ook kinderen zie worstelen met hun gezondheid. Het begint vaak onschuldig maar bouwt zich op tot vervelende ongemakken of zelfs chronische ziektes. Op 1 januari 2019 hadden 9,9 miljoen mensen in Nederland één of meer chronische aandoeningen. 57% van de Nederlandse bevolking heeft geen uitzicht op volledig herstel. (Bron: Volksgezondheidenzorg). Ik geloof dat het echt anders kan. Ons lichaam is veel intelligenter dan we vaak denken. De juiste brandstof kan ervoor zorgen dat wij deze intelligentie optimaal kunnen gebruiken en flexibel door het leven kunnen gaan. Dit gaat echt verder dan een appel of tomaat in de supermarkt kopen.

Wat ik jou wil brengen

Ik wil dat ook jij de energie en het zelfvertrouwen ontdekt om in harmonie te komen bij jezelf. Leven vanuit je eigen kracht en passies, daar heb jij recht op.Kleine stapjes grote resultaten, gun jezelf de tijd en realiseer dat jouw lichaam, geest en ziel een eigen ritme en unieke behoefte hebben.Ik ben hier om je daarbij te helpen. Ben jij klaar om de volgende stap te zetten in je gezondheid en je levenskwaliteit naar een volgend niveau te brengen?

Nieuwsgierig geworden? Download dan gratis mijn e-book ‘Eten in het ritme van de seizoenen’. Voor méér energie en veerkracht>> https://www.sharonvanengelen.nl/seizoenkalender-gratis-ebook

Je bent uiteraard ook van harte welkom op één van mijn mindful trainingen. Meld je aan via: https://www.sharonvanengelen.nl/aanbod-academy

Wil je inspiratie en recepten vinden, dan kun je dit doen via mijn Instagram: sharonvanengelen.nl

Tot snel!

Sharon