Mega-order voor Tesla: 100.000(!) Tesla Models 3’s

1 feb 2022 | Economie

Je hebt mega-orders en je hebt echt gigantische mega-orders. Autoverhuurbedrijf Hertz heeft een bestelling geplaatst voor maar liefst 100.000 Tesla’s. De auto’s zijn bedoeld voor de Amerikaanse en Europese markt.

Hoeveel Tesla’s kan ik voor 4,2 miljard dollar krijgen?

Persbureau Bloomberg meldt op basis van anonieme bronnen dat er met de deal in totaal een bedrag van 4,2 miljard dollar gemoeid is, omgerekend 3,6 miljard euro. Het is daarmee de grootste aankoop ooit van elektrische auto’s. Opmerkelijk detail: als de bronnen van Bloomberg gelijk hebben, betekent het dat Hertz de catalogusprijs betaalt voor de elektrische compacte sedan, terwijl kortingen gebruikelijk zijn bij orders van deze omvang.

Best verkochte auto Europa

De zaken gaan sowieso goed bij Tesla. In de maand september stond de Tesla Model 3 bovenaan de Europese verkooplijst, met 24.600 geregistreerde eenheden – een marktaandeel van 2,6%. Nog nooit eerder was een elektrische auto het best verkochte model in Europa. De Hertz-order is dan ook wederom goed nieuws voor Tesla-aandeelhouders, want het aandeel schoot direct na de bekendmaking bijna vijf procent omhoog.