Pensioenfonds zorgsector verhoogt pensioenen met 6 procent

7 nov 2022 | Economie

Gepensioneerden die in de zorgsector hebben gewerkt, krijgen vanaf 1 januari een forse verhoging van hun maandelijkse uitkering. Pensioenfonds PFZW verhoogt de pensioenen met 6 procent. Vorige maand gingen de pensioenen ook al 2,7 procent omhoog.

Bij elkaar komt dat neer op een stijging van de pensioenen van bijna 9 procent in een paar maanden tijd. De pensioenen werden jarenlang niet verhoogd, omdat de extreem lage rente ervoor zorgde dat pensioenfondsen er slecht voor stonden.

Minder dan inflatie

“Steeds meer mensen komen door stijgende prijzen in de knel”, schijft PFZW-voorzitter Joanne Kellermann. “Ook werknemers en gepensioneerden in de sector zorg en welzijn worstelen daarmee en komen soms niet meer rond. Daarom zijn we blij dat we in januari opnieuw de pensioenen – en ook de pensioenaanspraken voor degenen die werken – kunnen verhogen.”

De fikse verhoging van de pensioenen is trouwens niet genoeg om de koopkracht op peil te houden dit jaar. Tussen september 2021 en september 2022 was de inflatie 14,5 procent. Dat betekent dus dat gepensioneerden, ondanks dat ze meer geld krijgen, alsnog minder kunnen kopen dan een jaar eerder.