Sardinië

6 Jan 2023 | Travel

Op een afstand van ongeveer 190 kilometer van het vasteland van Italië ligt het eiland Sardinië. Met een oppervlakte van maar liefst ruim 24.000 kilometer is Sardinië bijna net zo groot als Nederland en, na Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee.  Vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw is Sardinië al een populaire vakantiebestemming voor de Italianen van het vasteland. Met name die ter plaatse veelal een eigen vakantiehuis bezitten.

Omgeving & klimaat

Het eiland heeft een roerige geschiedenis. Door de eeuwen heen zijn vele omringende landen het eiland binnengevallen en heeft Sardinië lange perioden van droogte gekend. Desondanks is de omgeving van Sardinië prachtig en er is veel te ontdekken. De bijna 2000 kilometer lange kustlijn van het eiland is aan de noordoost- en oostkust zeer rotsachtig met prachtige granietformaties.

Het eiland Sardinië is een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming met prachtige landschappen, indrukwekkende steden met vele historische kerken en basilieken, veel haventjes, zeer mooie stranden en omringd door kleine eilandjes in de Middellandse Zee.

Het klimaat op Sardinië wordt omschreven als maritiem en subtropisch. Dit houdt in dat Sardinië beschikt over lange en droge zomers. In de winter is er sprake van een mild en vochtig klimaat. In de herfst en de lente ligt de gemiddelde temperatuur tussen 14 en 20 graden Celsius, in de zomer ligt de temperatuur in het kustgebied rond de 30 graden en in het binnenland kan de temperatuur zelfs oplopen tot wel 40 graden Celsius. De maestrale zoals de Italianen de wind noemen die over Sardinië heen waait zorgt voor een aangenaam klimaat, de zonovergoten stranden en baaien worden heerlijk verkoeld door deze wind.