Schitterend Mauritius

13 apr 2022 | Travel

De prachtige Chamarel waterval
De prachtige Chamarel waterval
Mauritius staat bekend als bestemming voor een luxe strandvakantie met prachtige witte stranden en kleurrijke koraalriffen. Wat veel mensen niet weten, is dat er op dit eiland in de Indische Oceaan nog veel meer te zien is. De mooiste plekken van Mauritius zijn o.a. de bijzondere watervallen, schitterende natuurgebieden, een onderwater waterval, groene theeplantages en indrukwekkende bergen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Black River Gorges National Park

Het Black River Gorges National Park is het grootste nationale park van Mauritius Het staat o.a. bekend om de Chamarel waterval en de zevenkleurige heuvels, ook wel bekend als Geopark Seven Coloured Earth.  Deze heuvels liggen vlakbij het kleine dorpje Chamarel, in het zuidwesten van Mauritius. De sprookjesachtige Chamarel waterval valt van maar liefst 83 meter hoogte naar beneden (zie foto boven). De zevenkleurige heuvels vormen een uniek landschap met bijzondere kleuren die gevormd zijn door lava. Verder vind je in het nationale park prachtige hooglanden, groene wouden en nog meer mooie watervallen die zeker een bezoek waard zijn. Wil je maar 1 uitstapje maken tijdens je relaxvakantie, dan zou ik kiezen voor dit nationale park.

De zevenkleurige heuvels van Chamarel
De zevenkleurige heuvels van Chamarel

 

 

    Mooiste stranden

Ile aux Cerfs (ook bekend als Deer Island) is een tropisch eiland ten oosten van Mauritius. Het eilandje is populair onder toeristen vanwege het kristalheldere water en het mooie witte strand van wel vier kilometer lang. Doordat het eiland redelijk bekend is, is het ook gemakkelijk te bereiken voor jou als toerist. Je hoeft niet vooraf te reserveren voor een plekje op de boot ernaartoe, maar je koopt simpelweg een ticket bij inscheping. Je kunt er ook voor kiezen een boottour te doen om alle omliggende eilandjes een bezoekje te brengen. Als je geluk hebt spot je tijdens de boottocht dolfijnen!

Het kristalhelder water van Ile aux Cerfs
Het kristalhelder water van Ile aux Cerfs

 

Theeplantages Bois Chéri

In het zuiden van Mauritius vind je de theefabriek en theeplantages van Bois Chéri. De oogsttijd is tussen oktober en mei. Wil je de theepluksters aan het werk zien? Dan is dat voor jou de beste tijd voor een vakantie naar Mauritius. Je kunt dan het complete proces vanaf het begin tot het eind aanschouwen. Daarnaast is het mogelijk de Route du Thé te volgen tijdens je vakantie. Dit is een culturele en gastronomische route langs oude Mauritiaanse tradities. Je bezoekt naast de theefabriek en de theeplantages ook oude woningen en geniet onderweg van een heerlijke lunch.

De theeplantages van Bois Cheri
De theeplantages van Bois Cheri

 

La Vallee de Couleurs

Ga je met oudere kinderen op vakantie die van avontuur houden? La Vallee de Couleurs (Vallei van de kleuren) is dan echt een aanrader. Net als The Seven Coloured Earth is dit park vernoemd naar de vele kleuren zand. Het park ontdek je op de meest bijzondere manieren. Zo kun je door het park rijden op een quad of het park van boven bekijken met de op-twee-na langste zipline ter wereld. Ook leuk: steek de 350 meter lange hangbrug over voor een geweldig uitzicht over het zuiden van Mauritius.

Trois Mamelles

De Trois Mamelles is een imposante bergketen ten westen van Curepipe. Deze bergketen heeft een bijzondere vorm door de opvallend spitse punten die uit de bergen steken. Dit maakt de Trois Mamelles een van de mooiste en meest bijzondere plekken van Mauritius. Je kunt de berg beklimmen, maar let wel op: ondanks dat de tocht niet lang is, gaat het wel erg steil omhoog. Eenmaal boven wordt je beloond met een geweldig uitzicht over het eiland Mauritius.

De spitse bergketen Trois Mamelles
De spitse bergketen Trois Mamelles

Botanische tuin van Pamplemousses

De botanische tuin van Pamplemousses (officieel: Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanic Garden) ligt in het noorden van het eiland op zo’n 11 kilometer ten noordoosten van Port Louie, de hoofdstad van Mauritius. Vooral de vele waterlelies in de tuin zorgen voor veel populariteit. Daarnaast vind je er veel kruiden, verschillende plant- en boomsoorten en zelfs enkele monumenten.

De botanische tuin van Pamplemousses
De botanische tuin van Pamplemousses

De stranden van Grand Baie

Grand Bay is de meest populaire toeristische bestemming van Mauritius. Dat is niet gek, want er zijn bij deze badplaats geweldig mooie stranden, gezellige barretjes, goede restaurants en leuke winkels. Er valt dus van alles te beleven in Grand Baie. Breng zeker een middag door op de mooie stranden. Enkele voorbeelden van mooie stranden zijn La Cuvette Beach, Grand Baie Beach en Pereybere Beach.

Het mooie strand van Grand Baie
Het mooie strand van Grand Baie

Le Morne Brabant: onderwater waterval

Le Morne Brabant is een berg en een schiereiland op het meest zuidwestelijke puntje van Mauritius. De iconische berg staat sinds 2008 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De onderwater waterval bij Le Morne Brabant
De onderwater waterval bij Le Morne Brabant

Wat Le Morne Brabant nog meer bijzonder maakt, is dat er in de zee bij het schiereiland een soort onderwater waterval is ontstaan door de krachtige stromingen van de Indische Oceaan. Dit is geen echte waterval waarbij water naar beneden valt; maar op het oog lijkt het wel zo te zijn. Je kunt dit goed zien op de video hieronder. Zou jij de waterval wel eens vanuit de lucht willen bekijken?

Bron: reisgraag.nl