Schitterend Sardinië

26 mrt 2022 | Travel

Het prachtige eiland Sardinië is een absolute must om een keer (of vaker) te beleven. Met haar azuurblauwe zee, gouden zandstranden, ruige binnenland en leuke plaatsjes kun je hier langere tijd rondtouren. Deze rondreis brengt je van de westkust via het midden naar de oostkust. De hele reis in charmante accommodaties, van charme hotel tot agriturismo. Ga lekker fietsen aan de westkust van Sardinië vanaf Tresnuraghes, geniet van het platteland van Dorgali en Parco Nazionale del Golfo di Orosei en ontdek de prachtige streek Gallura met haar prachtige kust van de Costa Smeralda. Een reis om nooit meer te vergeten!


Overzicht

  1. Tresnuraghes – Sardinië west

     Dag 1-5
    Je begint deze rondreis in het westen van Sardinië, in een tradiotioneel Sardijns dorp, Tresnuraghes. Villa Asfodeli is een volledig gerestaureerde villa omgeven door een geweldige tuin met zwembad. Maria Cristina en Gugliemo ontvangen je met open armen. Vanaf hier kun je heerlijk fieten in de prachtige omliggende heuvels, een bezoek brengen aan het kleurrijke stadje Bosa of lekker naar een van de mooie stranden bij Porto Alabe of Bosa Marina, om te relaxen of watersporten.
  2. Mandàs – Sardinië zuid
     Dag 5-9
    Als je verder naar het zuiden rijdt, kom je na een uur of 2 rijden aan in hartje Sardinië, bij een geweldige B&B Antica Locanda Lunetta. Het gebouw dateert uit 1600 en ademt nog steeds geschiedenis uit. Gelegen in het oude centrum van Mandas. Maak een mooie natuurwandeling en kom de wilde paarden tegen of bezoek de beroemde nuraghe of ontdek de grotten en spelonken van Capo Caccia. Met een goed boek en drankje relaxen op de binnenplaats van de Locanda geeft trouwens ook echt een vakantiegevoel!

 

3. Dorgali – Sardinië oost
 Dag 9-13
Vandaag gaat de reis verder richting de oostkust van Sardinië naar de agriturismo S’Ozzastru, in de buurt van Orosei. Een geweldige locatie met uitzicht over de vallei met de bergen op de achtergrond. Mooie tuin, heerlijk zwembad en de dieren van de boerderij. Als je wil, kun je hier zelfs leren melken! Een dagje naar het strand van Cala Gonnone is trouwens ook geen straf.

 

4. Golfo Aranci – Sardinië noord-oost
 Dag 13-17
De laatste etappe brengt je bij de geweldig mooie accommodatie Albero Capovolto in het noordoosten van Sardinië. Waarschijnlijk wil je niet eens weg van de accommodatie, zo mooi is het,  maar het is toch aan te raden de geweldige stranden, baaitjes en idyllische eilandjes te ontdekken van deze beroemde kust, de Costa Smeralda. Erg leuk is het ook om een bootje te huren, vraag Alessandro naar de mogelijkheden.