Sequel ‘I Am Legend’ aangekondigd met Will Smith en Michael B. Jordan

5 mrt 2022 | Entertainment

Plotdetails zijn nog niet bekend, maar dit wordt de eerste keer dat Smith en Jordan samenwerken als acteurs en producenten.

De sequel wordt geschreven en geproduceerd door Oscar-winnende Akiva Goldsman, schrijver van A Beautiful Mind, Fringe, en de oorspronkelijke I Am Legend. I Am Legend (de film) is gebaseerd op het boek uit 1954 van Richard Matheson, die het post-apocalyptische genre hielp groot te maken.

Er is nog geen regisseur bevestigd voor het project, ook werd er nog niets onthuld over een releaseperiode.

I Am Legend had Will Smith in de hoofdrol als een viroloog uit het Amerikaanse leger die alleen overleeft in een post-apocalyptisch New York City, drie jaar nadat het medicijn voor de mazelen maar liefst 99% van de mensheid infecteerde. Smith moest zien te overleven om een geneesmiddel te vinden om de bleke, zombieachtige geïnfecteerde te genezen.

Hoe kan het dat Will Smith terugkeert voor een sequel? Offerde hij zichzelf niet op in de oorspronkelijke film? Dat is alleen als je de tweede versie van het einde zag, het oorspronkelijke einde komt dichter bij het einde dat we uit het boek kennen. Terwijl Smith’s personage een laatste aanval afslaat van de geïnfecteerde, ziet hij dat hun leider een vlinder tekent met bloed. Smith realiseert zich dat de geïnfecteerde die hij aan het onderzoeken was een vlindertattoo heeft en het vrouwtje is van de leider. Smith geeft zijn gevangene terug aan de leider en zegt dat het hem spijt terwijl hij zich realiseert dat hij een monster is tegenover de geïnfecteerde, en dus daadwerkelijk een legende (Legend) wordt.

In het einde dat de meesten te zien kregen, slaagt Smith erin om een vaccin te maken om een vrouw en kind te redden terwijl hij zichzelf opoffert in een enorme explosie in zijn strijd tegen de geïnfecteerde. Die zombies vertonen trouwens geen enkele menselijke of intelligente eigenschappen die in het oorspronkelijke einde wel te zien zijn. Het is een actiefilm en we zien Smith niet expliciet doodgaan, we zien wel een explosie.

I Am Legend haalde wereldwijd 585 miljoen dollar op in 2007, Smith werd genomineerd voor een Oscar voor beste acteur en beste film voor King Richard, Warner Bros. ziet dit als een niet te missen kans om beroep te doen op Smith die mensen naar de zalen weet te krijgen.

Bron: Jaap Vreeke