VAN WIE IS DIT 06-NUMMER?

9 mrt 2022 | Lifestyle, Trends

Je bent net klaar met dat uurtje zweten in de sportschool, heb je een gemiste oproep. Dit nummer heb je écht nog nooit gezien. Van wie is dit 06-nummer? Wie is deze mysterieuze beller? Trek je detectivejas maar aan: het is tijd voor wat online speurwerk. Check hier hoe je binnen no-time een telefoonnummer kunt identificeren.

Zodra je bent gebeld door een onbekend nummer beginnen er een heleboel vragen te branden. Wie probeerde je te bellen? Ging het om iets belangrijks? Was het een broekzakbelletje? Een telemarketingbedrijf dat een verkooppraatje wilde houden? Of is het tóch eindelijk die vakantieliefde uit 2018? Stop overthinking! Er is namelijk maar één manier om al die vragen te beantwoorden: dat is het 06-nummer zoeken dat je belt. Ontdek hier welke verschillende opties voor zoeken op nummer je hebt.

Telefoonnummer identificeren via WhatsApp

Als je dacht dat je via WhatsApp alleen kon appen met je besties of gifjes kon sturen naar je crushyou’re wrong. WhatsApp is ook het ideale middel om in te zetten als spyware om gratis nummers te traceren. Je kunt hier namelijk heel makkelijk een onbekend 06-nummer zoeken. Hiervoor hoef je het nummer alleen in je contactenlijst toe te voegen. Daarna kun je op WhatsApp een nieuw gesprek starten. Natuurlijk hoef je niet écht een bericht te sturen, maar je kunt nu wel checken of diegene een profielfoto heeft. Wie weet herken je diegene wel en is het tóch die hottie uit de supermarkt. Kan zomaar ;-).

Heeft diegene geen foto van zichzelf of kun je niemand op de foto herkennen? Dan is dit pas het begin van je zoektocht om een naam bij het nummer te zoeken.

telefoon-van-wie-is-dit-06-nummer-Tele2Blog

Nummer zoeken via Facebook

Nog een manier om te zoeken op nummer? Duik eens in Facebook. Veel mensen hebben een account aangemaakt met hun 06-nummer, waardoor je ze gemakkelijk hierop kunt vinden. Gewoon een kwestie van het onbekende nummer typen in de zoekbalk en je hebt die secret caller zo ontmaskerd. Ook kun je via de Facebook-posts van anderen soms een onbekend telefoonnummer achterhalen. Sommige mensen die worden gebeld door een spammer delen dit weleens op hun Facebook-tijdlijn. Handig! #sharingiscaring

Zoek op nummer via Google

Denk je na het proberen van Facebook nog steeds: van wie is dit nummer? Dan is het tijd om de bijbel voor bijna alles erbij te pakken: zoekmachine Google. Hoewel het zoeken op nummer hier tegenwoordig wat lastiger gaat, kun je het toch proberen. Je hoeft alleen maar het nummer in de zoekbalk te typen om ‘m proberen te traceren. Mocht het telefoonnummer gekoppeld zijn aan een bedrijf of social-mediakanaal, dan vind je diegene direct terug. Easy peasy!

Check online databases of een telefoonboek

Mocht je zoektocht nog niet geslaagd zijn, dan is er nog een laatste manier: gebruik een onlinedatabase. Je bent vaak niet de enige die wakker ligt met de vraag: van wie is dit 06-nummer dat je mobiel belt? Daarom zijn er websites als  WIE HEEFT GEBELD.NL, waar mensen dit nummer op kunnen plaatsen. Door op elkaar te reageren, ontdek je dan wie er gebeld heeft. Grote kans dus dat het 06-nummer dat je zoekt hier al tussen staat. Geen succes? Je kunt ook via telefoonboek.nl naar een nummer zoeken.

Ongewenste beller? Zo kun je een nummer blokkeren

Je weet eindelijk van wie het 06-nummer is, en nu? Mocht het iemand zijn die je kent, dan kun je diegene natuurlijk gewoon terugbellen. Is het een ongewenst nummer? En blijft diegene je maar spammen? Dan kun je een telefoonnummer ook blokkeren. Je hoeft alleen je telefoon te selecteren, naar ‘nummer blokkeren’ te gaan en dan leggen we het je stap voor stap uit.