Werken in coworking spaces: 5 mythes ontkracht

14 mrt 2022 | Lifestyle

Het kiezen van een juiste werkplek die past bij jouw noden is een belangrijke keuze. Heb je al eens gedacht aan coworking offices? Deze werkplekken bieden flexibele mogelijkheden, een creatieve sfeer en professionele contactmomenten met like-minded people aan.

Nochtans zijn er veel misvattingen over coworking. Wij geven je een lijstje van de meeste voorkomende mythes!

Mythe #1 Coworking is net hetzelfde als werken in een koffiebar

Om eerlijk te zijn: ja, koffiebars bieden bijna alles wat coworking spaces ook hebben: koffie, tafels, wifi en mensen. Toch, bieden flexwerkkantoren véél meer.

Een coworking office brengt mensen bij elkaar. Er ontstaat een gemeenschap van professionals om samen te werken en te netwerken. Daarnaast zijn er meer faciliteiten die niet aanwezig zijn bij een koffiebar zoals vergaderruimtes, stille werkplekken, eventlocaties voor workshops, print- en scan faciliteiten, professioneel ergonomisch meubilair en zo meer.

Mythe #2 Coworking spaces zijn te afleidend en te luidruchtig

Overal is er wel een bepaald niveau van lawaai, gelach en menselijke activiteiten gaande gedurende de dag. Bij flexwerkplekken kan je je gemakkelijk verplaatsen naar de andere flexruimtes in het gebouw.

Daarnaast blijkt het dat mensen aan het werk zien jouw eigen productiviteit verhoogt. Jezelf omringen met go-getters en ondernemers kan in tegenstelling tot afleiding of luidruchtigheid net inspirerend zijn.

Bij Frame21 heb je als flexwerker steeds toegang tot de stille ruimte, en de naam zegt het zelf al, daar is het stil.

Mythe #3 Coworking is duur en onbetaalbaar 

Dit hoeft absoluut niet zo te zijn. Bij coworking spaces  kan je kantoren of werkplekken huren op basis van uur-, dag-, week-, of maandtarieven. Het geeft jou een bepaalde flexibiliteit waarmee je op jouw manier je bedrijf draaiende kan houden.

PS: bij Frame21 is iedereen welkom om een dag gratis onze coworking spaces te komen uittesten. Wil je dat? Neem dan hier contact met ons op!

Mythe #4 Coworking spaces kunnen niet voldoen aan alle behoeften zoals een kantoor kan

Een lange tafel met een paar stroomvoorzieningen? Nee, dat is geen coworking ruimte. Coworking ruimtes zijn bijna altijd voorzien met printers, scanners en voldoende stopcontacten zodat jij je werk kan doen. Daarnaast hoef jij je geen zorgen te maken over het meubilair, reparaties, onderhoud of andere zaken.

Ook zijn vele coworking building voorzien van ontspanningsfaciliteiten zoals sportgelegenheden, cosy lounges of een park in de  buurt.

Wist je dat er bij Frame21 Herentals een sportdak aanwezig is waar je kan voetballen, tennissen, personal training sessies volgen, … Daarnaast ligt Frame21 Brussels Airport naast een mooi groen park.

Mythe #5 Coworking is maar een tijdelijke trend

Integendeel! Het is al enkele jaren een trend. Maar een trend wil niet zeggen dat het niet langer bestaat. In 1995 vestigde de allereerste coworking space in Berlijn en dat is doorheen de jaren gegroeid tot een wereldwijde populatie die gebruik maakt van gedeelde werkplekken. Bovendien wordt flexibiliteit enkel belangrijker.

Dus, zijn coworking ruimtes echt de moeite waard? Wij denken van wel! Coworking is uniek en er is voor elks wat wils. Frame21 biedt alle mogelijke faciliteiten aan die nodig zijn voor jou of jouw onderneming.