Wij zijn Jan Hofstede (CEO) en Marco Ligtelijn (Directeur Renault/Dacia) van Zeeuw & Zeeuw

26 mrt 2022 | In The Picture

Onze relatie met Michel gaat eigenlijk niet eens zo heel lang terug. Via een gemeenschappelijke Rotterdamse relatie kwamen wij medio 2020 in contact met Michel. Wij ontmoetten Michel in een bedrijfsverzamelgebouw van Frame21 waarin hij ons meenam in zijn visie op klantbeleving. Hij sprak in dat kader als manager van dat pand niet over klanten maar over gasten. En dat voelde je al als je binnen kwam, het warme persoonlijke ontvangst, gastvrij. Het anders doen dan anderen, dat is wat ons enorm aanspreekt en ook in het DNA van Zeeuw & Zeeuw geklonken is. Daardoor was er direct een (persoonlijke) klik!

Vanuit een creatieve brainstormsessie kwamen we erachter dat er vanuit dat bedrijfsverzamelgebouw behoefte was aan flexibele mobiliteit gericht op de gasten. Het openbaar vervoer was een uitdaging op het bedrijventerrein waar wij spraken. Dus een pilot “Deelauto project” met de Renault ZOE was al snel geboren.

Het mooie van dit project was dat zowel Michel als wij het 100% als pilot benaderde, daardoor zijn wij samen in staat gebleken om dit project samen neer te zetten, eind 2020. Een project waarin gasten, ICT, gedrevenheid en flexibele mobiliteit samen kwamen met een onvoorwaardelijk commitment van Michel en van Zeeuw & Zeeuw.

“It takes two to tango”

Een leertraject waarin we met “vallen en opstaan” een wereldproduct met veel potentie hebben neergezet. Onze gemeenschappelijke pilot is geslaagd. Natuurlijk gaan zaken verder en groeien we in de ervaring. Zonder deze eerste pilot waren we niet waar we nu staan in onze deelauto propositie.Een super gave ervaring met een super gave ondernemer.

 

Wie is Zeeuw & Zeeuw?

Zeeuw & Zeeuw is een dealerbedrijf dat in 1954 is opgericht en heeft 35 vestigingen, verspreid over Zuid-Holland, Utrecht en Brabant.Tot 2010 was het familiebedrijf volledig gericht op Renault / Dacia, daarna zijn Kia, Ford, Nissan, Mitsubishi en Hyundai aan het portfolio toegevoegd.Iedere merkkolom heeft zijn eigen mensen: van monteur tot directeur. Dit zorgt voor focus en verdieping van (vak)kennis.

Over alle merken heen wordt een totale verzorging van mobiliteit aangeboden: lease, verzekeringen, financieringen en schadehulp. De zakelijke dienstverlening gaat net iets verder dan wat je normaal in de markt ziet. In de merkenmix zitten veel hybride en volledig elektrische auto’s. Zo helpt Zeeuw & Zeeuw klanten hun wagenpark duurzaam in te richten. Met Z Energy (laadpalen, energie en laadpassen) en Last Mile Distributie oplossingen speelt Zeeuw & Zeeuw voortdurend in op de snel veranderende markt.

Zeeuw & Zeeuw hecht veel waarde aan zelfwerkzaamheid: “Wij doen het liefst alles zelf, van overnames tot content creëren voor social media”. Met de ondersteuning van sportactiviteiten en goede doelen neemt Zeeuw & Zeeuw haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.