Zuid- Afrika

2 dec 2022 | Travel

De mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Afrika
Pretoria, Bloemfontein en Kaapstad zijn de hoofdsteden van Zuid-Afrika, maar Kaapstad is ‘The Mother City’. De stad ligt met haar wolkenkrabbers, koloniale gebouwen, enorme townships en villa’s als een sluier rondom de iconische Tafelberg. Maak een boottocht door de baai naar Robbeneiland, het gevangeniseiland waar Nelson Mandela heeft gezeten. En breng een bezoekje aan Cape Point, het bergachtige, zuidelijke puntje van het schitterende Kaapse schiereiland.

Johannesburg staat bekend als de criminelenstad van de wereld, maar ook deze stad is de moeite waard. In het Apartheid Museum achterhaal je de beruchte geschiedenis van het apartheidsregime. En in stadswijk Soweto zie je de gevolgen ervan, in de vorm van kunst en townships.

Zuid-Afrika: de beste safari’s
Naast een fascinerende cultuur wordt je reis door Zuid-Afrika getekend door een waanzinnige natuur. Je ziet leeuwen en buffels stoeien in het wereldberoemde Krugerpark, dat een gebied beslaat zo groot als de Benelux. Vlakbij ligt natuurpark Pilanesberg. Op de krater van een vulkaan graast en jaagt hier de Big Five.

Je bewondert honderden olifanten bij een drinkplaats van het Addo Elephant National Park. En langs de Elephant Coast kom je schildpadden en nijlpaarden tegen op verlaten stranden, waar mosgroene bergen op neerdalen.

De wilde natuur van Zuid-Afrika
De natuur is zo divers als het dierenrijk van Zuid-Afrika. Van de uitgestrekte woestijnvlaktes in de regio Karoo tot de ruige zee en jungles van de Wild Coast. Van de besneeuwde bergtoppen van Drakensberge die uitloopt in de Blyde River Canyon tot het regenwoud rondom de Bloukransrivier. Als je het nog niet was, tovert Zuid-Afrika je om in een natuurliefhebber.